Nieuws

Netwerkcoördinator NIK Limburg Zuidoost-Brabant stelt zich voor

Netwerkcoördinator NIK Limburg Zuidoost-Brabant stelt zich voor

Sinds 1 maart heeft NIK Limburg & Zuidoost-Brabant een netwerkcoördinator: Monique Christophe. Als netwerkcoördinator is zij het aanspreekpunt voor ouders, zorgprofessionals en -organisaties. Monique stelt zich graag aan u voor.

 

Mijn naam is Monique Christophe en ik ben sinds 1 maart 2018 coördinator van NIK Limburg & Zuidoost-Brabant. Wat is er mooier dan deel uit te maken van een netwerk wat ernaar streeft om ondersteuning te bieden aan gezinnen met een ernstig ziek kind en de betrokken hulpverleners, gericht op het gewone leven en terugbrengen van de rust en balans in het gezin? De activiteiten waarmee ik me momenteel bezighoud staan in het teken van kennismaken met verschillende zorgprofessionals en ouders, de sociale kaart van de regio inzichtelijk maken en uitbreiding van het netwerk zodat alle betrokken zorgprofessionals vertegenwoordigd zijn. Ook gaan we binnenkort hard aan het werk om een eenduidig werkproces te maken zodat alle zorgvragen structureel behandeld kunnen worden en eenieder snel en adequaat geholpen wordt. Daarnaast zal ik een ouderpanel gaan opzetten, een hele belangrijke aanvulling aan ons netwerk. De inbreng van ouders en hun mening over onze ideeën zijn zo belangrijk voor ons, zij worden een grote partner van ons netwerk! Ook wordt de samenwerking gezocht met de palliatieve zorg voor volwassenen om de kwaliteit van zorg rondom het zieke kind nog meer te optimaliseren.

 

Naast deze functie heb ik een organisatiebureau “Niek Organiseert” waarbinnen ik events organiseer voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt en waarbinnen ik tevens trainingen geef in persoonlijkheidsontwikkeling en leiderschap. Mijn achtergrond ligt echter binnen de zorg. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als logopedist en gebarendocent ben ik jarenlang leidinggevende geweest bij een aantal (zorg)organisaties in Limburg. Als laatste was dit binnen Adelante Zorggroep, waar ik een team aanstuurde dat verspreid over Limburg en Zuidoost-Brabant zorg leverde. De rol die ik nu heb gekregen is mij op het lijf geschreven. Als ervaringsdeskundige ouder (Fleur* ’14) vind ik het een eer en een uitdaging om aanspreekpunt te zijn voor ouders, zorgprofessionals en zorgorganisaties binnen een prachtig netwerk, waarvan de noodzaak binnen Nederland erg groot is.

 

Op 22 mei 2018 vond de officiële kick-off van NIK Limburg & Zuidoost-Brabant plaats in De Kindervallei te Valkenburg! 

 

Monique Christophe

Blijf op de hoogte!

Lees over de laatste ontwikkelingen in de kinderpalliatieve zorg.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

De NIK zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

logo groot